Понедельник, 28.11.2022, 21:58
Приветствую Вас Гость | RSS

NEW FOOTBALL SITE

Меню сайта
Календарь
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Блог

Главная » 2011 » Ноябрь » 6 » Футбольные клубы: Оденсе БК (Дания) ч.4
23:23
Футбольные клубы: Оденсе БК (Дания) ч.4

Оденсе БК (Дания)

часть 4


OB's pokalfinaler 1983


OB's pokalfinaler 1991 ("Оденсе" - финалист кубка Дании 1983 г.)

Idrætsparken 1983
OB - B1901 3-0
1-0 Frank Petersen
2-0 Morten Donnerup
3-0 Keld Bordinggaard
Tilskuere: 7.700
Pokalfighter: Morten Donnerup


OB 2011 - Champions League kval.
Andreas Johansson og Hans Henrik Andreasen i duel på TRE-FOR Park Foto: Erik Kempf.


OB 2009 - UEFA Europa League. Højt humør hos OB-spillerne før kampen mod Genoa på Luigi Ferraris.


OB 2009 - UEFA Europa League. Njogu Demba-Nyrén dribler på Luigi Ferraris i Genoa. OB tabte kampen 3-1.
I returkampen spillede OB 1-1 og røg derfor ud. (Foto: Skovdal & Skovdal)

FK Rabotnicki - OB     3 - 4     Caca (3), Chris Sørensen
OB - FK Rabotnicki     3 - 0     Peter Utaka (2), selvmål
Genoa CFC - OB        3 - 1     selvmål
OB - Genoa CFC        1 - 1     selvmål


OB 2008. OB-spillerne jubler efter scoring i hjemmekampen mod Aston Villa, som endte 2-2.


OB 2008. En koncentreret Eric Djemba-Djemba i fuld fart mod sin gamle klub.

OB 2008 - Intertoto Cup:

TPS Turku - OB     1 - 2      Baye Djiby Fall, Chris Sørensen
OB - TPS Turku     2 - 0     Baye Djiby Fall (2)
OB - Aston Villa    2 - 2     Selvmål, Anders Møller Christensen
Aston Villa - OB    1 - 0


OB 2007. David Nielsen og resten af OB-holdet kæmpede forgæves mod tjekkiske Sparta Prag.

OB 2007 - UEFA Cup:

St. Patrick's FC - OB     0 - 0      
OB - St. Patrick's FC     5 - 0     Hans Henrik Andreasen, Kim Christensen (2), Jonas Borring, Peter Nymann
Dinamo Minsk - OB       1 - 1     Ulrik Laursen
OB - Dinamo Minsk       4 - 0     David Nielsen (2), Johan Absalonsen (2)
Sparta Prag - OB     0 - 0      
OB - Sparta Prag     0 - 0* 

* videre efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.


OB 2003.
Martin Borre, Steen Nedergaard og Carsten Hemmingsen i kamp mod Røde Stjerne i UEFA Cup´en i 2003.


 OB 1993. Spillerne fra OB og Arsenal på vej ind på Odense Stadion i 1993. (Foto: Niels Nyholm)

1993 - Europa Cup for Pokalvindere:

Publikum Celja - OB     0 - 1     Steen Nedergaard
OB - Publikum Celja     0 - 0      
OB - Arsenal     1 - 2       Brian Skaarup
Arsenal - OB     1 - 1       Allan Nielsen


OB 1990. Hjemmekampen mod Real Madrid endte med et nederlag på 1-4. Per Pedersen scorede for OB.

1990 - Europa Cup for Mesterhold:

OB - Real Madrid     1 - 4       Per Pedersen
Real Madrid - OB     6 - 0


Тренеры клуба "Оденсе"Henrik Clausen 2011- ...

Henrik Clausen peger vejen frem.

Henrik Clausen tiltrådte som permanent cheftræner vinterpausen 2010/11, med Thomas Helveg som assistentræner. Clausen overtog med stor succes efter Uffe Pedersen som cheftræner i den sidste halvdel af efteråret 2010.


Uffe Pedersen & Henrik Clausen 2010

Uffe Pedersen & Henrik Clausen

Da OB i efteråret 2010 valgte at skifte ud i den sportslige ledelse, var det et trænerteam bestående af Uffe Pedersen og Henrik Clausen, der i september overtog træneransvaret for Superligatruppen. I den første del af perioden var det Uffe Pedersen, der havde cheftræner-rollen, og i november overtog Henrik Clausen chef-rollen i teamet.


Lars Olsen 2007 - 2010

Den tidligere landsholdsanfører og EM-vinder kom til OB fra Randers, hvor han i 2006 blev kåret som årets træner efter mange flotte resultater med kronjyderne. Under Lars Olsen blev det til en 4.plads og to 2. pladser med to gange sølvmedaljer til følge. Det var første gang siden 1983, at klubben vandt medaljer to sæsoner i træk.


Michael Hemmingsen 2007

Michael Hemmingsen dirigerer slaget under pokaltriumfen mod FCK.

Den gamle forsvarsgeneral satte sig midlertidigt i trænerstolen, da Bruce Rioch lagde tøjlerne fra sig. Den uprøvede træner viste sig langtfra som nogen ringe afløser, da OB vandt pokalturneringen via en 2-1 sejr over FCK i Parken. I sommerpausen ankom den nuværende træner Lars Olsen fra Randers og overtog for Hemmingsen. Siden sommeren 2009 har Hemmingsen været træner i SønderjyskE med succes.


Bruce Rioch 2005 - 2007

Under skotten Bruce Rioch ender de første sæt medaljer i 10 år i klubben. OB ender som nummer tre i SAS Ligaen og vinder dermed bronze. Et flot efterår i UEFA Cuppen byder på sejre over Heerenveen og Hertha Berlin.


Klavs Rasmussen & Troels Bech 2004 - 2005

Da Uffe Pedersen sagde op i januar 2004, overtog Klavs Rasmussen og Troels Bech og førte holdet til en fjerdeplads. I trænerduoens eneste hele sæson ender OB på en sjetteplads i ligaen, hvor Steffen Højer for anden sæson i træk slutter som ligatopscorer. Rasmussen og Bech bliver efter sæsonen erstattet af skotten Bruce Rioch.


Uffe Pedersen 2002 - 2004

Uffe Pedersen udtaler sig til TV efter UEFA Cup-kampen mod Røde Stjerne Beograd 2003.

Uffe Pedersens første sæson som OB-træner sluttede med en 4.plads i ligaen og kvalifikation til UEFA Cuppen. Med den tidligere spiller på sidelinjen blev OB slået ud af Røde Stjerne Beograd i første runde af hovedturneringen, efter en højdramatisk kamp. Året efter førte Pedersen holdet til endnu en 4.plads, med kvalifikation til Royal League som følge. Det blev dog til sidste sæson for træneren, hvorefter holdet blev overtaget af Klavs Rasmussen og Troels Bech. Steffen Højer og Mwape Miti blev delte topscorere i ligaen.


Troels Bech 2000 - 2002

Under Bech blev det til fjerde sejr i Pokalturneringen og Kaspar Dalgas sluttede på en delt førsteplads på topscorerlisten i SAS Ligaen i 2002. I ligaen blev det til jævne resultater med en 6. og en 7.plads.

Torben Storm 1999 - 2000 (нет фото)

Torben Storm førte OB-spillerne til en 9.plads i Faxe Kondi Ligaen. Efter sæsonen stoppede sjællænderen i OB og hans plads blev overtaget af Troels Bech.Jens Plambech 1998

Jens Plambech under en udekamp mod Vejle.

Plambechs korte visit i trænerstolen blev til en oprykning tilbage til Faxe Kondi Ligaen via en førsteplads i Faxe Kondi Divisionen. Hefter blev Torben Storm ny træner.


Roald Poulsen 1997 - 1998

Roald Poulsen fik en kort anden trænerperiode i OB.

Roald Poulsens anden periode som OB-træner førte ikke megen succes med sig. Poulsen og OB rykkede via en 12.plads i Faxe Kondi Ligaen ned i Faxe Kondi Divisionen, hvorefter Jens Plambech overtog for den tidligere guldtræner.


Viggo Jensen 1995 - 1997

Med Viggo som træner, tog OB bronze i 1996 og blev nummer 7 i 1997. Herefter gik turen til Aarhus Fremad, Esbjerg og Silkeborg, hvorefter Viggo tog styringen for Estlands fodboldlandshold. Siden gik drog Jensen til FC Fyn og har siden 2008 fungeret som assistenttræner for OB’s nuværende træner, Lars Olsen.


Kim Brink 1992 - 1995

En koncentreret Kim Brink.

Med Brink ved styrepinden blev det til en hurtig oprykning til landets bedste række, via en 2. plads i Kvalifikationsrækken. Her blev det til flotte sølvmedaljer i 1993 og i 1994 OB’s og dansk klubfodbolds største triumf nogensinde: Miraklet i Madrid, hvor OB over to kampe eliminerede Real Madrid fra UEFA Cuppen. Året efter blev det til en 8.plads for de holdet, hvorefter Viggo Jensen overtog styringen i 1995.

Roald Poulsen 1988 - 1991 (нет фото)

Roald Poulsen tog tøjlerne i 1988 og skulle blive den anden mesterskabstræner for OB. Holdet lagde ud med en 6.plads, men i 1989 blev guldmedaljerne endnu engang hængt om halsen på de blå-hvide spillere. Det blev senere til en 8.plads, en 5. plads og slutteligt en sørgelig 10. plads i det nyoprettede grundspil i 1991 og dermed nedrykning til Kvalifikationsrækken. I modsætning til de sørgelige resultater i rækken, vandt OB dog pokalturneringen i 1991. Herfra gik turen til Zambia, hvor Poulsen var landstræner fra 1994-1996, og fra 1997-1998 igen i OB.


Walther Richter 1986 - 1987

Walther Richter - arvtageren efter Richard Møller Nielsen.

Walther Richter fik æren af at følge op på Richard Møller Nielsens imponerende resultater. Det var samtidig en tid, hvor klubben nærmede sig fuldtidsprofessionalisme, så udfordringerne var store for den sympatiske træner. Det blev til en 8. og en 4. plads inden Roald Poulsen overtog trænersædet.


Richard Møller Nielsen 1975 - 1985

En livligt gestikulerende Richard Møller Nielsen. Allan "Skæg" Nielsen til yderst til venstre.

Richard Møller Nielsen var træner under det, der vel nok er den hidtil bedste periode i OB’s lange historie. Richard startede på sin anden OB-periode, da klubben lå i anden division. Det blev til oprykning via en andenplads allerede første år, hvorefter det blev til en femteplads i 1976. I 1977, det sidste år med amatørfodbold i Danmark, skete det så: OB vandt Danmarksmesterskabet under Richards ledelse. I 1982 blev ét Danmarksmesterskab til to, og med pokaltitlen i 1983 fuldendte OB den ultimative triumf og vandt The Double.

Kaj Hansen 1972 - 1974 (нет фото)

Efter en flot trænerkarriere i Vejle Boldklub førte ”Lille” Kaj Hansen OB til sin første pokalfinale i 1974, som desværre blev tabt med 2-5 til Vanløse. Året før samlede opgøret mellem OB og B1909 i 2. division 28.000 tilskuere, hvilket stadig er rekord for en OB-kamp på hjemmebane.


Jack Johnson 1968 - 1972

Jack Johnson, med sit karakteristiske lyse hår, yderst til venstre. Billede fra Munke Mose.

Den farverige træner var ansat i en periode, hvor OB desværre spillede i 2. division og som først sluttede, da Richard Møller Nielsen vendte tilbage. En flot karriere som spiller efterfulgtes af en langvarig trænerkarriere, som bragte Johnson vidt omkring. Det blev til trænerjobs i klubber i Norge, Skotland, Island, Færøerne, Bahrain og Kenya, hvor Johnson arbejdede som bedemand i Nairobi. Inden sin død vendte Johnson tilbage til Danmark, hvor han døde i 2002. 

Børge Jacobsen 1968 (нет фото)


Richard Møller Nielsen 1964 - 1968

Richard Møller Nielsen - fra Brobyværk til OB.

Den tidligere forsvarsspiller måtte stoppe sin karriere i 1961 på grund af et ødelagt korsbånd. Hefter startede karrieren som træner i Serie 2-klubben Brobyværk. Da Dragisa Milic måtte stoppe som træner i OB i 1963, indrykkede OB en jobannonce i Fyens Stiftstidende. Den annonce reagerede Richard på og blev ansat som ny træner. Det førte til en oprykning til 1. division i 1966, som dog blev til en nedrykning i 1968.

Jørgen Leschly Sørensen 1963 (нет фото)
”Det fynske uvejr” var OB-træner i to omgange. Som spiller vandt Leschly bronze med det danske OL-hold i London i 1948 og spillede i den italienske klub Atalanta – i øvrigt under den tidligere OB-træner Denis Neville. Det blev senere til et italiensk mesterskab med Milan. Leschly tog midlertidig trænergerningen op igen i OB, da Dragisa Milic måtte stoppe på grund af sygdom. Leschly blev afløst af Richard Møller Nielsen.

Dragisa Milic 1963 (нет фото)
Jugoslaven Milic kom til OB med en moderne indstilling til fodboldspillet og ville indpode 4-4-2-systemet i OB’erne. Det bliv imidlertid ingen succes, og da Milic blev syg, forlod han trænerstillingen ét år før kontraktudløb og OB rykkede ned i 2. division. Herefter blev det til et kort gensyn med Jørgen Leschly Sørensen, inden Richard Møller Nielsen overtog tøjlerne.

Svend Hugger 1962 (нет фото)

Kaj Hansen 1958-1962 (фото см. часть 2, фото №5)


Jørgen Leschly Sørensen 1955 - 1958

Jørgen Leschly Sørensen (tv) under en træningssituation i Munke Mose.

”Det fynske uvejr” var OB-træner i to omgange. Som spiller vandt Leschly bronze med det danske OL-hold i London i 1948 og spillede i den italienske klub Atalanta – i øvrigt under den tidligere OB-træner Denis Neville. Det blev til 6 år i støvlelandet og et italiensk mesterskab med Milan. Da Leschly vendte hjem til OB, vendte han også hjem til to års karantæne, da DBU ikke ville acceptere, at Leschly havde optrådt som professionel i Italien. Det gjaldt dog ikke trænergerningen.


Géza Toldi 1950 - 1954

Ungarske Toldi kom til OB efter en flot karriere på det ungarske landshold, som blev afbrudt af Anden Verdenskrig. En lang trænerkarriere i Danmark startede i OB, hvor Toldi førte OB til sølvmedaljer i sin debutsæson i 1950. Efter karrieren i OB, drog Toldi videre til AGF, hvorefter det blev til trænerjobs i Sverige og Egypten, samt det belgiske fodboldlandshold. Senere vendte ungareren tilbage til Danmark og AGF, hvorefter B1909, Skovbakken, Viby J og Brædstrup benyttede sig af hans kunnen.


Denis Neville (тренер) 1948 - 1950. Denis Neville i læderjakke.

Englænderen Denis Neville tog trænergerningen til sig efter endt tjeneste som kontant forsvarsspiller i Fulham og i den engelske hær i Afrika under Anden Verdenskrig. Neville var populær og var især kendt for sit arbejde med ungdommen og sin store dedikation til cricket. Efter tiden i OB drog træneren til Atalanta, hvor OB-legenden Jørgen Leschly Sørensen huserede. I 1955 blev Italien til Holland og Sparta Rotterdam, hvor holdet vandt pokalturneringen i 1958 og mesterskabet i 1959. Herefter blev det til succes og en plads i kvartfinalen i European Champions Cup i 1960. Senere blev Neville ansat som landstræner for Holland i perioden 1964-1966.

* всё - на датском языке

Страны и клубы > Дания


Просмотров: 1796 | Добавил: evgeny64 | Теги: футбол | Рейтинг: 5.0/1

Copyright Jackus © 2022