Понедельник, 28.11.2022, 22:31
Приветствую Вас Гость | RSS

NEW FOOTBALL SITE

Меню сайта
Календарь
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Блог

Главная » 2011 » Ноябрь » 6 » Футбольные клубы: Оденсе БК (Дания) ч.3
17:13
Футбольные клубы: Оденсе БК (Дания) ч.3

Оденсе БК (Дания)

часть 3


Звёзды клуба "Оденсе". Fire flotte OB'ere: Preben "Tordenskjold" Knudsen, Flemming Nielsen, Per Bartram
og alletiders OB-topscorer, Allan Hansen.


Per Bertram scorer til 3-1 og sikrer (næsten) OB's første mesterskab - mod B1909.


Allan Hansen


Hollandsturen 1951

Der er ingen tvivl om, at succes i moderne fodbold kræver fuldt fokus på kost, korrekte træningsmængder og –metoder, og i det hele taget er der sat strenge rammer om en fodboldspillers liv i 2011. Tiderne har ændret sig, og der stilles større krav i dag. Det vidner en beretning fra OB's medlemsblad juli 1951 om OB’s tur til Holland i sommeren 1951 om.

Lørdag d. 10. juni 1951 ved midnat drog OB’s spillertrup - som lige havde vundet klubbens første sølvmedaljer - i bus til Holland, hvor klubben aflagde visit hos klubben Go Ahead fra byen Deventer. På vejen til træskolandet blev der bl.a. købt bananer i Hamborg, og kort inde i Holland gjorde bussen atter stop, da der skulle købes stort ind af billige cigarer og cigaretter.Danmarks fodboldby

B1909 vandt 2. division i sæsonen 1947/48, og rykkede altså op i 1. division. Her stødte de til Odenses førende hold, OB, som rykkede op året før – efter den forfærdelige placering i 3. division efter Anden Verdenskrig. B1913 lå i 2. division og Odense KFUM i tredje. Odense havde altså to hold i den bedste række, ét i den andenbedste og ét i den tredjebedste.

OB’s helt store profil de år var Jørgen Leschly Sørensen, som også på landsholdet var et stort navn og bl.a. var med til OL for Danmark i 1948.

OB lagde skidt ud i første halvdel af sæsonen, og startede med at tabe til ØB – Østerbro Boldklub – med profilen Carl Aage Præst. ØB vandt 5-3. Frem kom til Odense og vandt 3-1, hvorefter OB spillede uafgjort 3-3 mod B1903. Herefter fulgte få sejre og mange nederlag, afbrudt af en ”lille landskamp”, hvor provinsen spillede mod Nordholland og vandt 5-0, med Jørgen Leschly på holdet.


1978 - Europa Cup for Mesterhold

OB - Lokomotiv Sofia     2 - 2      Vilhelm Munk Nielsen (2)
Lokomotiv Sofia - OB     2 - 1      John Eriksen


Brøndby - OB 1989


OB 1992/93. Alphonse Tchami


OB 1993 ("Оденсе" - "Арсенал" Лондон. 1993)


Alphonse Tchami

Tchami var en succes fra start i OB, med sin aggressive, fysiske spillestil. I sin debutkamp, sæsonpræmieren ude mod Næstved efter den magiske sommmer 1992, scorede angriberen til 3-0 i OB’s 4-0-sejr.  Det var i øvrigt også Brian Steen Nielsens og Torben Sangilds debutkampe - og også Brian Steen Nielsen scorede for OB i den kamp, da han gjorde det til 4-0 for OB. Det blev til 8 mål i Tchamis første sæson i stribet.

Tchamis andens sæson i OB, 1993/94, skulle være fire kampe gammel, før han igen fik nettet til at blafre – denne gang i OB’s 2-0-sejr hjemme mod Silkeborg. Sæsonens højdepunkt for Tchami kom i niende runde, da OB hjemme kørte Viborg over og vandt 4-0. Tchami var flyvende, og scorede samtlige fire mål – inklusive et hattrick på 23 minutter. I alt blev det til 11 mål i Tchamis anden sæson i OB.

Sæsonen 1994/95 er på mange måder én af de største i OB-historien, med de legendariske sejre over Kaiserslautern og Real Madrid. Tchami var i topform, og scorede 9 mål i efterårssæsonen 1994, inden de mange mål og triumferne i Europa gjorde angriberen interessant for det store udland.


OB - Kaiserslautern ´94

1. FC Kaiserslautern - OB     1 - 1     Carsten Hemmingsen

OB - 1. FC Kaiserslautern     0 - 0

Vi ser tilbage på én af de største præstationer, OB har leveret mod et tysk hold – kampene mod Kaiserslautern i 1994.
OB’s trup er naturligvis velkendt. Men også Kaiserslauterns trup tæller mange navne, man som mangeårig fodboldfan, vil kunne huske.

OB’s trup: Lars Høgh, Steen Nedergaard, Michael Hemmingsen, Johnny Hansen, Michael Schjønberg, Carsten Hemmingsen, Jens Melvang, Carsten Dethlefsen, Morten Bisgaard, Ulrik Pedersen, Jess Thorup, Torben Sangild, Jens Madsen, Thomas Knudsen, Jesper Hjorth, David Nielsen, Thomas Sørensen. Træner: Kim Brink/Viggo Jensen.

1. FC Kaiserslauterns trup: Andreas Reincke, Michael Lusch, Axel Roos, Thomas Ritter, Miroslav Kadlec, Andreas Brehme, Marco Haber, Thomas Hengen, Pavel Kuka, Ciriaco Sforza, Mathias Hamann, Stefan Kuntz, Dirk Anders, Dirk Flock, Oliver Schäfer, Martin Wagner, Thomas Antes, Gerald Ehrmann. Træner: Friedel Rausch/Ignaz Good.


Miraklet i Madrid.  Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, 6. december 1994.

Vi husker det alle sammen, vi kender historien, vi ved, hvad der skete: Miraklet i Madrid. OB har tabt den første kamp i Odense med 2-3, og skal nu vinde 2-0 i Madrid. Den kongelige klub stiller op med en stjernetrup, hvor 10’eren på midten hedder Michael Laudrup. Umulig opgave for OB.

Men men … Lars Høgh er fuldstændig magisk i målet, spillerne kæmper så det tordner, brager og gnistrer og pludselig bringer Ulrik Pedersen OB i front  med et køligt chip forbi målmand Canizares. 1-0 er en fuldstændig ulogisk stilling, men på denne aften hænger logik ikke sammen med fakta.


Bronze '96 (3-е место "Оденсе"в чемпионате Дании)


Lars Høgh (Ларс Хёг)
behøver næppe nærmere præsentation. 817 kampe for OB, fra guldsæsonen i 1977 til 2000. En unik præstation ikke
alene i OB, men i dansk fodbold. Vi ser denne gang i Øjeblikket på Lars Høghs afsked i OB – i en alder af 41.


Lars Høgh Testimonial
OB Old-stars:
Lars Høgh, Frank Clausen, Johnny Hansen, Allan Nielsen, Ronald Stelmer, Poul Andersen, Ulrik Moseby, Allan Hansen, Lars Elstrup, Kim Ziegler, Keld Bordingaard, Alphonse Tchami, Morten Donnerup, Preben Knudsen, Jørgen Madsen, Vilhelm Munk Nielsen, Uffe Pedersen, Jens Erik Nøttrup, Leon Hansen.


Pokalfinalen 2002 (финал кубка Дании 2002 г. "Оденсе" против "Брёндбю")

Denne gang i "Øjeblikket", skal vi ikke så lang tid tilbage i OB’s lange historie. Vi nøjes med 9 år, helt præcist til d. 9. maj 2002. Stedet er Parken i København.

Her er 28.841 tilskuere vidner til, hvad der skal blive én af de store kampe i OB’s snart 125-årige historie: Pokalfinalen 2002 mod FC København.

OB stiller op på følgende måde:
Karim Zaza, Dennis Siim, Michael Hemmingsen, Lars Jacobsen, Fernando Derveld, Kaspar Dalgas (83. Jonas D. Schmidt), Carsten Hemmingsen, Andrew Tembo (87. Torben Sangild), Morten Rasmussen, Søren Berg (65. Ulrik Johansen), Mwape Miti. Træner: Troels Bech.

Vejen til finalen er bl.a. gået over Brøndby. Striberne tager sig af holdet fra Vestegnen med en 4-2-sejr. Ruben Bagger bringer de blå-gule foran med 1-0, inden Kasper Dalgas, Andrew Tembo, Søren Berg og Mwape Miti gør stillingen 4-1 til OB. Siden får Allan Ravn sat et trøstemål ind til slutresultatet 4-2 til OB. I kvartfinalen ekspederer OB AaB ud efter straffesparkskonkurrence, hvorefter Randers fra den andenbedste række står klar. OB vinder – lidt nervøst – og sender det senere Superligahold ud i mørket.


Mwape Miti (2003-04)


OB - Brøndby 2004. Andrew Tembo


7-1 over FC Nordsjælland 2004 ("Оденсе" победил "Нордшелланд" - 7:1)

Målmand: Arek Onyszko; Forsvar: Fernando Derveld – Jan Sønksen – Ulrich Vinzents – Pontus Segerström; Midtbane: Thomas Lindrup – Andrew Tembo – Nicolai Stokholm; Angreb: Mwape Miti – Søren Berg – Steffen Højer; Indskiftede: Chris Sørensen, Esben Hansen, Martin Borre; Trænere: Troels Bech/Klavs Rasmussen.

Målene fordelte sig således:

3' 1-0 Mwape Miti
9' 2-0 Steffen Højer
16' 2-1 Mads Junker
21' 3-1 Steffen Højer
28' 4-1 Steffen Højer
42' 5-1 Steffen Højer
82' 6-1 Chris Sørensen
88' 7-1 Mwape Miti


Hertha Berlin ´06 ("Оденсе" - "Герта" Берлин)

OB lagde ud med at få et flot 2-2 resultat med hjem fra Berlin og med uafgjort 0-0 eller 1-1, ville Striberne altså være videre. Det skulle dog gå anderledes…

OB stillede på følgende måde:
Arek Onyszko, Jan Tore Ophaug, Anders Møller Christensen, Ulrik Laursen, Chris Sørensen, Bechara Oliveira, Tobias Grahn, Esben Hansen, Martin Borre, Mads Timm, Jonas Borring.


Juniors hattrick mod SønderjyskE

”Søren Berg og José Junior udgør efter min mening i øjeblikket klart den bedste angrebsduo i Superligaen. De er fysisk stærke, gode i hovedspillet, gode tekniske og meget komplette. I længden er det dem, vi ikke har noget modtræk overfor”. Morten Bruun, cheftræner, SønderjyskE.

Søndag d. 2. april 2006 spillede OB hjemme mod Sønderjyske i Superligaen. OB lå på fjerdepladsen, mens SønderjyskE lå sidst. OB var derfor favoritter inden kampen, som blev overværet af 7007 tilskuere. Kampen markerede formentlig et højdepunkt i den blonde, brasilianske bombers karriere.

OB stillede således op:

Arek Onyszko
Jan Tore Ophaug
Ulrik Laursen
Alexander Aas
Søren Jensen
Chris Sørensen
Jonas Borring(80’ Bouabid Bouden)
Esben Hansen (90’ Michael Larsen)
Magne Sturød
Søren Berg
José Luiz Junior

Træner: Bruce RiochBrøndby - OB 1-3

Op til kampen ligger OB på førstepladsen i Superligaen, og kan med en sejr sætte Brøndby voldsomt tilbage i kampen om at slutte længst væk fra nedrykningsstregen – som Richard Møller Nielsen ville sige. Forskellen er før kampen på fem points, og førerholdet fra OB har hidtil kun tabt én kamp i sæsonen – ude mod Silkeborg i syvende spillerunde.

OB stiller op på følgende måde:

Roy Carrol – Espen Ruud – Atle Roar Haaland – Anders Møller Christensen – Chris Sørensen – Rurik Gislason – Eric Djemba-Djemba – Hans Henrik Andreasen – Johan Absalonsen – Lucas ’Caca’ de Deus Santos – Peter Utaka.

Træner: Lars Olsen


Vejle-OB 0-5

OB-holdet var i storform inden rejsen til Vejle og havde fire sejre i træk med sig i bagagen: 3-1 hjemme over Randers, 2-1 hjemme over Esbjerg, 1-0 ude over AaB og 3-0 hjemme over FC Nordsjælland. Torsdag d. 23. april 2009 skulle Striberne til Vejle.

OB stillede op således:

Onyszko
Helveg-Haaland-Christensen-Sørensen
Ruud-Andreasen-Hansen-Absalonsen
Nyrén-Utaka

Træner: Lars Olsen


6-1 over AGF 2009 ("Оденсе" - "Орхус" - 6:1, 2009 год)

Det er for alvor blevet vinter, men her i Øjeblikket ser vi tilbage på en forårsdag, hvor Striberne foldede sig ud, gav tilskuerne en fantastisk sejr og AGF’erne en ordentlig snitter.

OB har generelt et godt tag på AGF. Af de 55 gange, de to hold har mødtes i Superligaen, har OB vundet de 27, mens det er blevet til 14 århusianske sejre. Det er ligeledes blevet til 14 uafgjorte. Målscoreren er 110-74 i OB’s favør – og en del af de mål faldt i netop denne kamp.

OB stillede op således:

Onyzsko
Helveg-Haaland-Sørensen-Ruud
Andreasen-Djemba-Djemba-Hansen-Absalonsen
Nyrén-Utaka


Djiby Falls første år i OB


OB klar til kamp mod Real Madrid på Odense Stadion i 1994.


Финал кубка Дании 2007: F.C. København - OB 1-2


Финал кубка Дании 2002: F.C. København - OB 1-2


Финал кубка Дании 1991
Odense Stadion 1991. OB - AaB 0-0 (1. kamp). OB - AaB 4-3 efs & str. (2. kamp)


Финал кубка Дании 1993: OB - AaB 2-0

Страны и клубы > Дания


Просмотров: 2548 | Добавил: evgeny64 | Теги: футбол | Рейтинг: 5.0/1

Copyright Jackus © 2022