Воскресенье, 16.06.2019, 01:47
Приветствую Вас Гость | RSS

NEW FOOTBALL SITE

Меню сайта
Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Блог

Главная » 2013 » Июль » 26 » Фотоархив футбольного клуба "Эльфсборг" (Бурос, Швеция)
21:53
Фотоархив футбольного клуба "Эльфсборг" (Бурос, Швеция)


Фотоархив футбольного клуба
"Эльфсборг" (Бурос, Швеция)

Historien om IF Elfsborg tog sin början så tidigt som den 26 juni 1904. Det var nämligen då ett par grabbar i 14-15 årsåldern bestämde sig för att starta ett eget fotbollslag. Laget fick namnet Borås Fotbollslag. En av dom stora pådrivarna i bildandet var Carl Larsson, som förutom fotboll även aktivt utövade friidrott samt brottning. Larsson tyckte emellertid att det redan fanns för många föreningar innehållande stadsnamnet Borås vilket gjorde att man 1906 bytte Borås Fotbollslag till det nuvarande namnet IF Elfsborg.

Inspiration till namnet kom ifrån att man brukade spela matcher på Fristad hed mot soldater från kungliga Älvsborgs regemente. Namnet och färgerna representerar därmed Västergötland.1935/36 var säsongen då Elfsborg skrev in sig i historieböckerna. Klubben lyckades då ta sitt första SM-Guld och detta endast 32 år efter att man startade det lag som senare fick namnet IF Elfsborg. Guldet säkrades hemma i Borås den 7 juni efter att man slagit AIK med hela 4-1. Målskyttarna inför storpubliken 16 348 var: Åke Samuelsson, Sven Jonasson, Karl-Erik Grahn och Gillis Andersson.1941 invigdes Ryavallen under kungliga förhållanden då Gustav V själv fick äran att inviga denna heliga plats. Tanken var att arenan skulle invigas med en vänskapsmatch mellan Sverige och Finland men pga. Finlands inblandning i kriget ersattes de av Elfsborg. Ironiskt nog besegrade Elfsborg Sverige med 2-1 och gjorde det i Borås Wäfveris rödvita ställ som sedan dess varit IFE:s bortaställ.


Игроки клуба "Эльфсборг" (Бурос), 60-е годы


Blev lite berörd när jag fann den här bilden. Om ni läser namnet över mannen längst ner till vänster förstår ni att vi är
släkt. Det är min farfar!


Vi snackar mittbena hos nästan alla!


IFE - ÖSK till vänster
Guldlaget 1936 på Sthlm Stadion

1961 var året då den stora bragden inträffade. Elfsborg gick och vann serien helt oväntat som nykomlingar. Många minnesvärda matcher spelades detta år. Bl a spelade Elfsborg och IFK Göteborg 5-5 inför hela 42 000 åskådare på Ullevi. Serien kom att avgöras i den näst sista omgången. Elfsborg hade då en trepoängsledning mot IFK Göteborg. Då Elfsborg spelade oavgjort mot Örgryte samtidigt som IFK Göteborg förlorade var guldet fixat. Bäste målskytt i gulsvart för säsongen var Henry Larsson med hela 14 fullträffar. Publiksnittet 1961 var otroliga 14 608 åskådare per match! — с Jens Söderberg and Jens Söderberg.1961 var året då den stora bragden inträffade. Elfsborg gick och vann serien helt oväntat som nykomlingar. Många minnesvärda matcher spelades detta år. Bl a spelade Elfsborg och IFK Göteborg 5-5 inför hela 42 000 åskådare på Ullevi. Serien kom att avgöras i den näst sista omgången. Elfsborg hade då en trepoängsledning mot IFK Göteborg. Då Elfsborg spelade oavgjort mot Örgryte samtidigt som IFK Göteborg förlorade var guldet fixat. Bäste målskytt i gulsvart för säsongen var Henry Larsson med hela 14 fullträffar. Publiksnittet 1961 var otroliga 14 608 åskådare per match!1935/36 var säsongen då Elfsborg skrev in sig i historieböckerna. Klubben lyckades då ta sitt första SM-Guld och detta endast 32 år efter att man startade det lag som senare fick namnet IF Elfsborg. Guldet säkrades hemma i Borås den 7 juni efter att man slagit AIK med hela 4-1. Målskyttarna inför storpubliken 16 348 var: Åke Samuelsson, Sven Jonasson, Karl-Erik Grahn och Gillis Andersson.


"Hejaklacksledare" 60-61


Hammarby IF - IF Elfsborg
Carl Larsson, en av grundarna 1904 och ordförande under många år. (шв.)
Carl Larsson - head founder, former player and manager of IF Elfsborg. (англ.)
He managed Elfsborg for over 20 years. (Карл Ларссон, он руководил
"Эльфсборгом" больше 20 лет).


Carl Larsson, en av våra grundare och mångårig ordförande.


Tidigt 1960-tal!


GAIS - IF Elfsborg


Ryavallen 1941 (Старая арена)


Guldmålet 2006, redan historiskt


Hyllningstifo till 61-orna i hemmapremiären 2011


Vi närmar oss 2000 betalande medlemmar för 2013 i IFE och inom kort kommer vi att skicka ut medlemskort och
årets exklusiva medlemspin! Om du betalar in din medlemsavgift via Members Only innan februari månad är slut
så deltar du i utlottningen av en signerad matchtröja! http://medlem.elfsborg.se/ är adressen!1961 gick Ove till Elfsborg och blev där svensk mästare under sitt första år i allsvenskan. Ove var en av Elfsborgs mest tongivande spelare under 60-talet. På 91 allsvenska matcher gjorde han 62 mål. 1965 var det dags för proffsspel i Grasshoppers i Schweiz. Han stannade i Schweiz i drygt tio år (Grasshoppers och Lausanne)
IFE 75 år


IFE 2013
Godmorgon Elfsborgsvänner! Visst är det underbart att vakna upp dagen efter en skön seger!


 IFE 2013 (до 21 года)
U21 bjöd på strålande underhållning på tisdagseftermiddagen. Det blev storseger, 5-0,
efter mål från fem olika spelare.IF Elfsborg - годы не известныIF Elfsborg 2006 (май)

04. November 2012

Fußball
Elfsborg Boras Fußballmeister in Schweden

Elfsborg Boras ist neuer schwedischer Fußballmeister. Am letzten Spieltag reichte der Mannschaft von Trainer Jörgen Lennartsson ein 1:1 gegen Atvidaberg, um sich mit 59 Punkten zum sechsten Mal den Titel zu sichern.Das Elfsborg-Team trat die Nachfolge von Helsingborgs IF an. Der Landesmeister von 2011, der am Donnerstag in der Europa League bei Hannover 96 spielt, beendete die Saison mit einem 2:2 in Gefle. (dpa)MATCH IDAG: Wille Sjölin från Arboga uppmanar alla Elfsborgare att vara på plats på Borås Arena!


Fyrfota guliganer e laddade för match


Страны и клубы > Швеция


Просмотров: 1004 | Добавил: evgeny64 | Теги: швеция | Рейтинг: 5.0/1

Copyright Jackus © 2019